"Soms is niets zeggen maar ervaren het beste antwoord"

Coachen is bedoeld om je verder te helpen en jou te stimuleren na te denken over jezelf en anderen

Coaching

Bijna alle teams en individuen met een coachvraag hebben ergens last van. Ze ervaren een probleem of ongenoegen. Dat is (h)erkend en ze willen of moeten het veranderen. Coachen is bedoeld om je verder te helpen en jou te stimuleren na te denken over jezelf en anderen. Hierin bepaal je zelf je richting, de coach faciliteert en geeft geen suggesties of adviezen. Je komt zelf tot de antwoorden op je vragen en de oplossing van je probleem. Het levert jou meer blijheid en energie op, een betere focus, balans, inzicht in jezelf en in relatie met anderen. Het geeft je meer bewust zijn en je staat sterker in je schoenen. De oplossing voor je vraag vind je in jezelf.

coaching met paarden

Wat is het?  |   In een bosrijke ongedwongen omgeving waar geen ‘goed of fout’ bestaat ervaart de coachee in het contact met de paarden momenten van confrontatie, spanning, humor en verlichting. Er ontstaat bewustwording van valkuilen en patronen. Het geeft inzicht in jezelf en anderen wat jou brengt naar je eigen antwoorden en oplossingen. Het resultaat is meer blijheid en energie, balans, een betere focus en inzicht in jezelf en in relatie met anderen. Kortom je staat sterker in je schoenen.

Een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal en uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander. Paarden reageren daar altijd direct op. Ze kunnen niet anders, het is wat ze van nature doen altijd eerlijk en zonder oordeel. Hiermee hebben ze tijdens het coachen een belangrijke signaalfunctie bij het gewaarzijn van lichaam en geest voor zowel de coach als de coachee. Ze helpen daarmee de focus te houden op de onmiddellijke ervaring in het hier en nu.

Waarom Paarden  |  In een kudde zijn paarden afhankelijk van elkaar en wordt onduidelijkheid als onveilig ervaren. Heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken zijn van levensbelang. Een kuddegenoot die a zegt, b voelt en c doet is niet veilig en de paarden zullen ook altijd – ieder paard op zijn eigen manier – directe reactie vertonen. Een paard wil een kuddegenoot die a zegt denkt én voelt. 

Zodra er bij jou bewustwording of een verandering in je gedrag is, reageert het paard onmiddellijk en zonder oordeel. Jij ervaart direct wat de verandering in jou eigen gedrag bij de ander teweegbrengt.