Geen pleisters plakken maar de kern aanpakken

Coaching met paarden kan op drie verschillende manieren: voor teams, voor jou en voor kinderen:

voor teams

Als teamlid ben je onderdeel van een groep mensen met gezamenlijk veel kennis en kunde. Iedereen werkt aan hetzelfde doel, kent zijn eigen en elkaars kwaliteiten. In dit kleurrijke team heeft iedereen een eigen mening en karakter maar de machine is goed geolied. Iedereen is gemotiveerd aan de slag. Door bijvoorbeeld de oplopende werkdruk, het vertrek van een collega, nieuwe regels of de waan van de dag,  kan deze complementaire samenwerking moeizamer worden. Soms ontstaan er meningsverschillen of subgroepjes.

Door een teamcoaching te volgen met paarden kom je op een krachtige en snelle manier tot verhelderende inzichten. Inzichten waar het hele team niet alleen morgen maar ook direct op het moment van de coaching aan de slag kan. In een kudde zijn paarden afhankelijk van elkaar. Iedereen heeft daar de rol die het beste bij hem past. Daarvoor heb je informatie en kennis nodig over jezelf en de ander. Waar ben jij goed in? En hoe reageer je onder spanning? Word je luidruchtig en druk of juist stil en teruggetrokken? En hoe gaat dat bij jouw collega’s? Wil je direct hulp van je collega of liever eerst even ruimte? Vraag je ook om hulp of om ruimte?

Team coaching met paarden is waardevol, inspirerend, doeltreffend en heel krachtig. De bewustwording samen met het ervaringsgerichte karakter van werken met de paarden maakt het een zeer effectieve manier van coachen. Iedereen kan ter plekke experimenteren met de nieuwe inzichten. De andere omgeving waarin je met de paarden in de buitenlucht bent maakt dat je makkelijker onorthodox gaat denken inzicht krijgt in jezelf en de ander, open communiceert en er ruimte is voor jezelf en de ander.

voor jou

Soms zou je best wat sterker in je schoenen willen staan of makkelijker een keuze maken. Meer blijheid en vrolijkheid voelen, minder piekeren en dingen echt los willen laten. Als ik je vraag wat voor jou echt belangrijk is, wat je graag doet en met wie, kun je daar een antwoord op geven? Of ben je ondanks diverse gesprekken met vrienden, gelezen boeken en trainingen toch nog niet voldoende losgekomen van je patronen.

Coachen met paarden kan je helpen in je verdere ontwikkeling. Het zelfinzicht dat paarden je geven maakt dat je snel tot je kern komt. De ervaring is waardevol, inspirerend, doeltreffend en heel krachtig. De bewustwording samen met het ervaringsgerichte karakter van werken met de paarden maakt het een zeer effectieve manier van coachen. Je kunt ter plekke experimenteren met je nieuwe inzichten. De andere omgeving waarin je met de paarden in de buitenlucht bent zorgen voor ruimte. Hierdoor ervaar je momenten van verlichting, spanning, plezier, kom je confrontaties tegen, herken je valkuilen en denk je al snel in wat je wél wilt en kunt. 

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn

·       Stress ervaren / piekeren

·       Betere balans tussen werk en privé

·       Handiger communiceren

·       Gezien worden

·       Kunnen / durven kiezen

·       Vernieuwen in werk maar hoe en wat

·       Opkomen voor jezelf

·       Plezier ervaren

voor kinderen

Kinderen leren door te doen, te spelen en te beleven. In de emotioneel veilige omgeving bij de paarden en Remke krijgen kinderen alle ruimte om ontdekkend te leren.

Kinderen staan aan het begin van hun leven, alles heeft invloed en impact. Juist daarom kan coaching zoveel goeds bijdragen. Tegelijkertijd kunnen indrukken in deze levensfase heel veel invloed hebben in de rest van een leven. Als kindercoach wil Remke kinderen en jongeren een veilige omgeving geven. Waarin kinderen zich vrij kunnen uiten. Kinderen leren dealen met wat er op hun pad komt.

Om ieder kind staan volwassenen heen, ouders, verzorgers, school, hulpverlening. De inzet van Remke is erop gericht dat het kind zich veilig kan ontwikkelen waarin het contact met de omgeving belangrijk is.

Remke rondt in 2020 haar specialisatie jaar kindercoach af. Deze enige in Nederland gecertificeerde paardencoach opleiding met kinderen, biedt Remke nog meer handvaten om kinderen en ouders te begeleiden.